Recruitment

HRM select werft voor alle vacatures en in elke branche met als specialisme HRM-, financiële- en technische functies. Wij stellen kandidaten voor op basis van no cure, no pay. Voor de werving berekent HRM select een honorarium dat gebaseerd is op 20% van het all-in bruto jaarsalaris.

Werkwijze
Het werven van de juiste man of vrouw begint met een gedegen inventarisatie van de organisatie. Wat is de aard van het bedrijf en het product of dienstverlening? Hoe is de bedrijfscultuur? Op welke wijze gaan medewerkers en het management met elkaar om? Wat wordt er van de nieuwe medewerker verwacht? Vervolgens wordt het profiel van de kandidaat besproken. Op grond hiervan wordt de methode van werving gekozen uit:

1. File search
Aan de hand van de functie-eisen en persoonlijkheidskenmerken zullen wij uitgebreid zoeken in ons huidige database om een juiste match te maken met potentiële kandidaten die bij ons geregistreerd staan. We zullen de kandidaten direct benaderen of ze beschikbaar zijn en de vacature voorleggen. Geschikte kandidaten die de competenties bezitten om de functie met succes te kunnen vervullen, worden geïntroduceerd voor een sollicitatieprocedure.

2. Media search
Door de huidige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt (schaarste midden- en hogerkader personeel in combinatie met een hoge graad van flexibiliteit en mobiliteit) wordt de werving regelmatig ondersteund met een gerichte advertentiecampagne. HRM select kan anoniem voor u adverteren of met uw bedrijfsnaam. Wij stellen de tekst op, geven advies voor de media keuze, zorgen voor de plaatsing van de advertentie en maken voor u een voorselectie van de kandidaten

3. Direct search
Op basis van het uitgebreide netwerk dat door de jaren heen is opgebouwd is HRM select in staat potentiële kandidaten op een uiterst discrete en zeer gerichte wijze te benaderen.

 

Comments are closed.